Acharňané : komedie o čtyřech dějstvích - Aristofanés, asi 445 př. Kr.-asi 386 př. Kr. (Drama, 2023)
Satirická komedie z doby Peloponéské války. Nejstarší z dochovaných Aristofanových děl se vyznačuje řadou dobových narážek a místy až absurdním humorem. Bere si na mušku lidskou úplatnost, ale také nesmyslnost války. Ústřední postavou je attický venkovan Dikaiopolis, který dostane možnost se pro svou osobu vyplatit z bojů Peloponéské války.