Povídky z hor - Blatný, Lev, 1894-1930 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Soubor povídek výrazného básníka českého expresionismu. Sbírka z roku 1927 obsahuje sedm povídek, stylizovaných do slohu připomínajícího lidové pověsti či pohádky. Pod touto vnější podobou se skrývají expresivní příběhy, vyprávěné bohatým básnickým jazykem, se silným sociálním motivem a důrazem na lidskou emotivitu a životaschopnost.