Hora světla - Salgari, Emilio, 1862-1911 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dobrodružný román o honbě za proslulým diamantem. Horou světla se v dobrodružném románě z indického prostředí poloviny 19. století nazývá proslulý diamant, známý pod jménem Kohinoor. Italský spisovatel zde vypráví na pozadí kastovních zásad, náboženských slavností, nebezpečných výprav proti tygrům-lidojedům a fakírského umění příběh dvou přátel, Inda a Evropana, kteří se drahokam snaží získat jako výkupné za přestupek proti kastovním předpisům.