Housle v mrakodrapu - Blatný, Lev, 1894-1930 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Povídková kniha českého expresinisty z roku 1928. Výbor z prozaického díla svědčí o vypravěčské a charakterizační dovednosti i námětové vynalézavosti autora, předčasně zesnulého spisovatele a dramatika, ať už své hrdiny nachází a jejich příběhy rozvíjí v běhu každodenního života, nebo v prostředí mu odlehlém.