Kosmický smích - Hofmeister, Rudolf Richard, 1868-1934 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Sbírka z roku 1928, jejíž povídky satiricky nahlížejí soudobou realitu z pohledu vyšších sfér. Povídky spisovatele, historika a výrazné regionální osobnosti spjaté s městem Rožmitál pod Třemšínem, se z pozemské reality povznášejí do světa kosmického, mytického a božského, aby v originální alegorii zobrazily a kritizovaly autorův současný svět.