Varšavanka - Wyspiański, Stanisław, 1869-1907 (Drama, 2023)
Vlastenecké básnické drama polského autora. Básnické drama polského autora, blízkého symbolismu a expresionismu. vypráví příběh z roku 1831, kdy došlo k povstání polského lidu proti ruské nadvládě nad částí polsko-litevského království.