Satiry a ironické humoresky - Babánek, Karel, 1872-1937 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Sbírka humorně laděných povídek, vydaná poprvé roku 1919. Autor, který se řadí do básnického kruhu tzv. májovců, vydal roku 1919 tento soubor dvaceti humorných, satirických i parodických povídek. Z nich si největší popularity získala parafráze Výlet pana Broučka do XXI. století, v níž si Karel Babánek vypůjčil od Svatopluka Čecha jeho ikonickou literární postavu.