Historie o doktoru Faustovi, slavném černokněžníku, čili, vypsání jeho života, skutkův i přehrozného do pekelné propasti uvržení : což všechno z knihy blíže se vyrozumívá - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Úsměvné převyprávění slavné německé legendy. Parodické převyprávění klasické faustovské legendy, archaizujícím jazykem stylizované do podoby naivně efektní kalendářové historie.