Fantastické povídky - Švanda ze Semčic, Karel, 1867-1928 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Sbírka sedmi povídek z roku 1892 je první knihou méně známého autora, jednoho z nejstarších představitelů české fantastické prózy. Povídky českého právníka, divadelníka, překladatele a prozaika nesou zřetelnou stopu inspirace dobovými klasiky fantastického žánru, především E.A.Poem a E.T.A.Hoffmannem. Ve dvou ze sedmera povídek tohoto souboru autor dokonce učinil Hoffmanna samého ústřední postavou.