Lodivod dunajský - Verne, Jules, 1828-1905 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dobrodružný román přináší napínavé a tajemné příhody kolem velké plavby po Dunaji. Román spojuje cestopisné, dobrodružné i detektivní prvky. Rybářskými závody začíná řetěz dobrodružných a tajemných příhod kolem plavby i neznámého muže, jehož totožnost odhalí až poslední stránky románu.