Herecký paradox - Diderot, Denis, 1713-1784 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Ve svém díle autor formuluje myšlenky nastupující buržoazie o novém, pravdivějším divadelním umění. Proti mechanickému divadlu francouzského dvora staví autor živé divadlo francouzského lidu. "Herecký paradox" je významným článkem v řetězu boje za nové myšlenky na divadle, které musely být proti četným odpůrcům vybojovány nejen ve Francii.