Jezdci - Aristofanés, asi 445 př. Kr.-asi 386 př. Kr. (Drama, 2023)
Aristofanova satirická komedie si bere na mušku soupeření politických sil v Athénách v době Peloponéské války. Komedie, v níž dva rádoby vůdci soupeří o přízeň Lidu, zosobněného starcem jménem Démos, je hořkou satirou na soudobou athénskou politickou realitu - a z pozdějšího pohledu na slabiny demokracie vůbec.