Svatý Václav - Pekař, Josef, 1870-1937 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Studie vydaná k výročí smrti svatého Václava od předního českého historika přelomu 19. a 20. století. Pekařův text představuje dvě podoby národního světce, historicky pozemskou a světecky posmrtnou.