Návrat ze Sovětského svazu - Gide, André, 1869-1951 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Reportáž, v níž zhodnotil francouzský prozaik a dramatik André Gide svou návštěvu Sovětského svazu v roce 1936. Text je svědectvím srážky Gidových představ se sovětskou skutečností.