Prométheus - Aischylos, 525 př. Kr.-456 př. Kr. (Drama, 2023)
Tragédie starořeckého klasika vypráví příběh známého mytického hrdiny. Tragédie vypráví tu část Prométheova života, kdy byl z rozkazu nejvyššího boha Dia přikován ke skále za trest, že naučil lidi používat oheň. Hra byla pravděpodobně prostřední částí rozsáhlé trilogie věnované Prométheovi.