Šílený Job - Arbes, Jakub, 1840-1914 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Arbesovo romaneto přivádí na scénu starého, zdánlivě choromyslného žebráka a legendu o starém zločinu. Romaneto, jehož převážná část je zasazena do prostředí pražské Kinského zahrady. Zde se objevuje titulní "Šílený Job", starý žebrák, jehož osud je zahalen tajemstvím a spojen s dávným zločinem...