Stopař - Cooper, James Fenimore, 1789-1851 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román navazuje na předchozí tituly "Poslední Mohykán" a "Lovec jelenů". Autor líčí další osudy hlavního hrdiny, zvaného Stopař, vypráví o jeho dobrodružstvích, výpravách do nitra amerických pralesů, které podnikl se svým přítelem, indiánským náčelníkem, zavádí čtenáře do prostředí vojenských táborů amerických vojáků. Poukazuje na ušlechtilé vztahy mezi Stopařem a jeho přáteli v boji proti společnému nepříteli, francouzským kolonizačním jednotkám.