Prérie - Cooper, James Fenimore, 1789-1851 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Závěrečná pátá část Příběhů Kožené punčochy od klasika americké dobrodružné a zejména "indiánské" literatury. V tomto románě vyhání postupující civilizace starého lovce z lesů a nutí ho uchýlit se na volnou prérii. I sem však pronikají ozvuky civilizace, i sem přicházejí lidé hamižní, ale také dobří a šlechetní, především jeho přátelé z indiánských kmenů, kterým, stoje na straně práva, vždy pomáhal. V jejich středu dožívá pak i poslední chvíle svého života.