Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) - Jerome, Jerome K. 1859-1927 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Rozmarný příběh tří přátel, kteří se vypraví společně na několikadenní dovolenou na řece Temži, patří ke klasickým dílům světové humoristické literatury. Vyprávění je pestrou směsicí příhod a událostí, které aktéry po dobu svérázné výpravy potkávají na palubě jejich pramice i v rázovitých pobřežních hospůdkách. Autor je charakteristický klidným, suchým anglickým humorem, s jehož pomocí odhaluje s laskavým porozuměním lidské slabosti, zlozvyky a návyky a velebí přátelskou solidaritu a touhu po dobrodružství.