Kenilworth - Scott, Walter, Sir, 1771-1832 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Historický román anglického romantického klasika z prostředí alžbětinského dvora. Romantické vyprávění z osmnáctého roku panování anglické královny Alžběty (1558-1603) se zabývá historií nešťastného manželství jednoho z předních šlechticů té doby, oblíbence královnina, hraběte Leicestera. V příběhu je barvitě vylíčena doba velkého rozmachu Anglie, život šlechticů alžbětinské doby i život prostých lidí přicházejících s nimi do styku. Spolu s hrdiny knihy putuje čtenář Anglií a prožívá různá dobrodružství na zámcích i u královského dvora.