Gabriel Conroy - Harte, Bret, 1836-1902 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dobrodružný román ze života kalifornských zlatokopů se odehrává v polovině 19. století. Poutavý román o strastiplném a nebezpečném životě kalifornských zlatokopů v polovině 19. století vykresluje pestrou směsici postav a postaviček - poctivců, podvodníků, bankéřů i zabijáků.