Černý korzár - Salgari, Emilio, 1862-1911 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dobrodružný román o romantických osudech statečného vůdce pirátů, který zasvětil život pomstě za své bratry. Román na pozadí bojů námořních lupičů a korzárů proti španělským koloniím v 17. století líčí příběh italského šlechtice mstícího smrt svých bratří.Napínavá dobrodružná kniha romantického zabarvení, plná nečekaných zápletek a zvratů, vyznívající v oslavu odvahy, hrdinství a pevné vůle zjednat stůj co stůj spravedlivou odplatu.