Město malomocného krále - Salgari, Emilio, 1862-1911 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román známého italského autora dobrodružného žánru o nebezpečném putování asijskou džunglí za vzácným artefaktem. Dobrodružný příběh z asijských džunglí, kam se vydá siamský generál a bílý doktor, aby našli posvátný bodec k pohánění slonů. Členové výpravy jsou neustále ohrožováni lidmi najatými nebezpečným nepřítelem, který usiluje o jejich životy. Musí čelit i dravým zvířatům a rozmarům přírody. Mezi domorodci však najdou řadu věrných přátel.