Tajnosti pařížské - Sue, Eugène, 1804-1857 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Dobrodružný román se sociálními prvky z prostředí pařížského podsvětí v 19. století. Ústředním hrdinou je kníže Rudolf z Gerolsteinu, který se tajně ožení s mladou Skotkou, jejímž cílem je snaha proniknout mezi panovnické rody Evropy. Dcera z tohoto manželství v sedmi letech záhadně zmizí. Hlavní dějovou zápletkou je náhodné setkání dcery s otcem, který až po řadě dobrodružných příhod poznává, že pronásledovaná kurtizána je jeho ztraceným dítětem.