Husité : tragédie národa o pěti dějstvích - Dvořák, Arnošt, 1881-1933 (Drama, 2023)
Velké historické drama z dob husitských bouří. Husité jsou divadelním kusem, kdy je podáván průběh celého husitského hnutí od prvního křižáckého tažení na Prahu až po bitvu u Lipan. Defilují tu všechny velké postavy tohoto období od Chelčického a Žižky až po Rokycanu a Prokopa Holého.