Golet v údolí - Olbracht, Ivan, 1882-1952 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Soubor tří povídek z Podkarpatska, jejichž děj se odehrává v izolovaném prostředí židovské obce, kde lidé žijí po staletí neměnným způsobem. První dvě povídky - Zázrak s Julčou a Událost v mikve - jsou tragikomickými anekdotickými příběhy, hluboce působícími lidskou a sociální tragikou hrdinů. Třetí povídka - O smutných očích Hany Karadžičové - je naproti tomu baladickým příběhem o střetnutí nového světa s tradičním světem podkarpatských Židů.