Stříbrný vítr - Šrámek, Fráňa, 1877-1952 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Lyrický román českého básníka o problémech dospívání a prvních milostných zmatcích. Chlapcova rodina, kde otec projevuje málo taktu při výchově syna, zatuchlé prostředí gymnázia, maloměsto se svojí pokřivenou morálkou – to vše hrdinu zraňuje a nutí ke vzpouře. Jak nabývá prvních, často trpkých zkušeností, ztrácí svou bezbrannou přecitlivělost, ale neztrácí víru v krásu života a věčné mládí.