Bílá hora : její příčiny i následky - Pekař, Josef, 1870-1937 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Významný český historik první poloviny dvacátého století se zaobírá průběhem českého stavovského povstání a důsledky bitvy na Bílého hoře. Pozornost je věnována rovněž dějinám českých zemí za třicetileté války a pobělohorskému exilu.