Biblické příběhy : Starý zákon pro mládež - Olbracht, Ivan, 1882-1952 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Biblické příběhy zpracované osobitým způsobem předkládají moudrost Starého zákona a jsou určeny především mládeži. Převyprávění starozákonního děje o stvoření světa, Adamovi a Evě, Mojžíšovi, potopě světa, babylonském zajetí či o Davidovi a Goliášovi. Aby člověk porozuměl sám sobě, je třeba, aby poznal svou minulost. I proto je nahlédnutí do moudrosti a poselství příběhů "knihy knih" stále tak žádané a potřebné.