Sloni mlčí - Brycz, Pavel, 1968- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Nechtěná konfrontace inteligentního a citově založeného jedince se světem byznysu a tupé byrokracie. Kryštof je textařem reklamní agentury, jeho dívka učitelkou prvňáčků. Oba střídavě vypravují svůj společný příběh. Uprostřed ranného českého kapitalismu se snaží zachovat si svůj svět lásky, nezávislosti, vychutnávat poezii života a zachovávat jasnou hranici mezi existenční a existenciální složkou života. Novodobé bohémství přežívající v časech převrácených hodnotových žebříčků dokáže pohladit po duši.