Hlava Upanišády - Brycz, Pavel, 1968- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Povídky autobiografického rázu jsou zasazeny do krajiny kolem Labe. Tématem povídek je problematika lidského zařazení do společnosti, bolestná osamělost, láska, vzpomínky na dětství, psychologické problémy dospívání apod.