Lucidor - Hofmannsthal, Hugo von, 1874-1929 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Výbor z próz rakouského dramatika a básníka přelomu 19. a 20. století je doplněn výběrem z jeho myšlenek a poznámek. Jednotlivé příběhy spojuje nejen autorův názor na význam smyslového vnímání světa a lidí a jeho přesvědčení, že je nemožné vnímat skutečnost nebo lidskou osobnost v její celistvosti. Náročná, filozoficky laděná, formálně vytříbená próza.