Láska na konci světa - Brycz, Pavel, 1968- (Poezie, 2023)
Útlá knížka básnických textů, kterou spisovatel Pavel Brycz sestavil ve spolupráci s výtvarníkem Filipem Raifem. Někdy připomíná Bryczova poezie písňové texty, jindy se rozechvěje až jazzovou nostalgií, ale objevují se zde i úvahy, které se s jemným humorem dotýkají slavných osobností. I proto ve sbírce zaznívají jména Franze Kafky, Felice Bauerové nebo Mileny Jesenské. Je tu i poněkud unavený pomník odborníka na buňky Jana Evangelisty Purkyně, toužící poznat, co se skrývá za plotem, svérázná modlitba či prosba k Robinsonovi i velikáni Roentgen, Nietzsche a Wagner v poněkud ztřeštěné historce. Nechybí ani lyrické a intimní variace či literární a sportovní inspirace a motivy.