Stručné dějiny Hnutí - Hůlová, Petra, 1979- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Dystopický román z blízké budoucnosti, kterou ovládají ženy prosazující v duchu ideologie radikálního humanismu převýchovu mužů. Hlavní vypravěčka Věra působí jako lektorka v Instituci, bývalém masokombinátu, jenž nyní slouží k převýchově mužů v novosvětské jedince, kteří přestávají vnímat ženu jako pouhý sexuální objekt, tělo, jehož hodnota se odvíjí od fyzické atraktivity a kultu mládí. Je třeba v duchu ideologie Hnutí vybudovat novou společnost, kde se bude žít bez konzumace masa, zkrášlovacích procedur a porna. Ženy, třímající moc díky své vůdkyni a zakladatelce hnutí Ritě, přetvářejí úspěšně muže za použití poněkud ponižujících sexuálních metod v novosvětské jedince. A Věra je jednou z nich. Její memoárové vyprávění ukazuje zapálenou víru žen v nový svět, budovaný i za cenu obětí.