Zlodějka mýho táty - Hůlová, Petra, 1979- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Psychologický román zkušené české autorky o narušených rodinných vztazích a hledání opory ve virtuálním světě. Život Mikyho a jeho bratrů se nenávratně změnil v okamžiku, kdy si jeho táta našel novou manželku. Nyní musí desetiletý Miky kvůli střídavé péči snášet příšernou macechu, její děti a přezíravost táty, i když by se těmhle dnům nejraději úplně vyhnul. Proč nemá právo volby? Situace se mu zdá bezvýchodná, nesnáší ji čím dál víc, je rozzuřený na celý svět, který o něm nespravedlivě rozhoduje bez něj, a je rozhodnutý ji změnit, ať to stojí cokoli. Dokáže Miky najít cestu zpět k sám sobě, obnovit zpřetrhané vztahy a zase žít alespoň trochu spokojeně?