Zatmění po utopickém večírku : sonda do české dystopické prózy 80. let 20. století - Krejčík, Přemysl, 1991- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Literárněvědná monografie nabízí sondu do české dystopické literatury 80. let 20. století. Nastiňuje různé podoby tohoto žánru a v závěrečné typologii ukazuje, jak lze dystopickou literaturu vnímat a interpretovat.