Univerzální katalog zoufalců - Krejčík, Přemysl, 1991- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román o milostných vztazích příslušníků generace mileniálů je situován do prostředí Pardubic. Básník, prozaik a šéfredaktor po básnické sbírce, sci-fi povídkách a spoluautorství detektivního románu přichází s dílem, které sám označuje jako postmoderní generační román o pěti povídkách a novele. V mozaice vzájemně propojených příběhů někteří hrdinové přecházejí z jedné prózy do druhé a ovlivňují svým chováním osudy dalších postav. V prostředí kaváren, restaurací, barů a klubů se nevyhranění a zranitelní mladí lidé setkávají, rozcházejí a prožívají své pomíjivé lásky. V jediném rozsáhlejším textu zachycuje autor peripetie vztahu mezi začínajícím filmovým scenáristou Robertem, absolventem chemie na Univerzitě Pardubice, kde pokračuje v doktorandském studiu, a psychicky nevyrovnanou studentkou Barborou. Střídá úhly pohledu, časové roviny a využívá zcizující prvky.