Zamřížované zrcadlo - Olbracht, Ivan, 1882-1952 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Autobiografická próza založená na autorových zážitcích z vězení. Románová reportáž z pobytu v ostravské věznici, kde byl Olbracht vězněn za protiválečnou řeč pronesenou na táboru lidu v Karviné při 10. výročí začátku 1. světové války. Na osudech jednotlivých spoluvězňů autor zkoumá vliv prostředí a sociálních poměrů na motivy zločinu.