Ten druhý jsem já : čtyři monology a jeden hlas z doby ne tak dávno minulé - Kamen, Jiří, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Román psaný formou monologů čtyř protagonistů - dvou klaunů, manželky a milenky. Klauni Friko a Koko, ženy Irena a Eva - čtveřice střídajících se vypravěčů prezentuje příběh, zasazený do doby německé okupace a charakterizovaný jednou z citací, vybraných jako úvodní motto: ve chvíli, kdy je nahonem zapotřebí hrdiny, objeví se znenadání šašek.