Poslední muž : veselohra o třech dějstvích - Svoboda, F. X., 1860-1943 (Drama, 2023)
Komedie o rodinném tyranovi, kterému teprve rozhodný nápadník jeho dcery dokáže otevřít oči, se stala předlohou hned pro dvě slavná filmová zpracování.