Ustláno na růžích a pod nebesy - Smetanová, Jindřiška, 1923-2012 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Povídky a drobné úvahy o životě, lidech a věcech vycházejí z atmosféry Malé Strany 60. let 20. století. První část obsahuje již známé povídky ze sbírky Ustláno na růžích, rozsahem menší soubor má název Ustláno pod nebesy. Pokračuje líčením historek o domech a obyvatelích tohoto zákoutí Vltavy - povídky jsou však o něco nostalgičtější. Autorka v nich s pochopením a soucitem vypráví o stáří a samotě, především pak o obyčejných i neobyčejných osudech starých opuštěných žen v tomto svérázném koutu Prahy.