Večery na slamníku : sólové výstupy, zpovědi, banality a sentimentality - John, Jaromír, 1882-1952 (Městská knihovna v Praze, 2024)
S humorem i s lehkým smutkem vypráví autor o myšlení, touhách i zármutku českých vojáků v zákopech, lazaretech i zázemí 1. světové války. Historky vojenských vysloužilců, simulantů i zdravých vojáků jsou dokladem autorova vypravěčského umění. Každá povídka se odlišuje od ostatních - námětem, zpracováním, jazykem. Celou směsici postav spojuje jedna myšlenka - odpor k válce, do níž byli proti své vůli nahnáni.