Pozor, vyletí ptáček : album letícího času - Smetanová, Jindřiška, 1923-2012 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Výbor z fejetonů z let 1957-1960, psaných na nejrůznější dobové náměty, je doplněn šestadvaceti fejetony z konce 60. a 80. let 20. století. Malá zamyšlení nad zdánlivě všedními věcmi běžného života dokázala autorka proměnit v úsměvné příběhy, dodnes aktuální i přes konkrétní zakotvení v čase a prostoru.