Zlatý Petr - Kamen, Jiří, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Novela o dospívání osmnáctiletého chlapce. Děj se odehrává v malém středočeském městečku v Polabí. Její mladý hrdina zde prožívá své poslední prázdniny, první citová vzplanutí i první životní problémy. Poetická próza s jemným humorem.