Asfaltovej plameňák - Krejčík, Přemysl, 1991- (Poezie, 2023)
Druhá sbírka Přemysla Krejčíka, současného básníka a prozaika, šéfredaktora literárního časopisu Partonyma. Sbírka "Asfaltovej plameňák" reflektuje město, ironizuje trendy a tematizuje pocit bezčasí, přesto si leckdy ponechává intimně lyrické ladění. Nakladatelská anotace. Kráceno.