Artur a Leontýna - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Milostný příběh z pražských podnikatelských vrstev 20. let. Hrdina, syn z dobré rodiny a příslušník zalté mládeže se uchází o dceru bohatého průmyslníka. Ta jej však odmítne, dokud se nevzdá bohémského života a nebude řádně pracovat. Hrdinka přemůže svou nechuť k práci i příchylnost ke svým kamarádům, aby mohl dojít svého cíle.