Imago : ty trubko! - Lundiaková, Hana, 1978- (Městská knihovna v Praze, 2024)
V několika rovinách se odehrávající román, situovaný do přelomu dvacátého a jedenadvacátého století, je především sžíravým a kritickým pohledem na vývoj soudobé české společnosti. Hlavní hrdinkou románu je mladá žena, nazývaná Houžvička, prožívající dětství v normalizovaném Československu kdesi v Sudetech. Otec, milující zakázané Plastiky, matka vyčerpaná ubíjející dřinou v textilce a několik sourozenců tvoří rodinnou pospolitost, z níž po dovršení dospělosti vyráží Houžvička do světa. Praha ji nejprve omámí, později si však Houžvička uvědomí, jak je toto město rozčleněné do odlišných sociálních sfér. V beznadějně líčené obří aglomeraci prochází Houžvička složitým údělem svobodné matky, která usiluje (podobně jako další postavy příběhu) alespoň o částečné naplnění kladného životního pocitu. Ve světě plném nespoutané divokosti i relativních hodnot, jež se neustále obměňují, se jí však daří toto předsevzetí uskutečňovat jen s velkými obtížemi...