Jsem město - Brycz, Pavel, 1968- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Řada volně na sebe navazujících textů představuje město Most ve všech možných podobách a zároveň reflektuje i historické události, které přispěly k jeho změnám. Autor prolíná minulost města Mostu s jeho současností, lyrické pohledy střídají realisticky laděné pasáže, celek je pak mozaikovým obrazem života a atmosféry českého průmyslového města.