Libertas a jiné sny - Švanda, Pavel, 1936- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Zajímavé povídky přibližují konkrétní sny se vší jejich logikou i absurditou. Povídky jsou psány krásným jazykem a prozrazují autora erudovaného, myšlenkově hlubokého, s bystrým úsudkem a jasným pohledem na svět. Mezi tématy povídek-snů je láska, válka, zabíjení, otázky lidského charakteru, sebevražda, politika či totalitní praktiky.