Peer Gynt : dramatická báseň o deseti obrazech - Ibsen, Henrik, 1828-1906 (Drama, 2023)
Klasická dramatická báseň norského dramatika. Pojednává o osobitém hledání životních hodnot nezkrotného Peera Gynta, který utíká před svou minulostí a stává se světoběžníkem, aby na konci své pouti zjistil, že to nejdůležitější, milovaná Solvejga, na něj čeká doma. Nakladatelská anotace. Kráceno.